Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 66 g
Fett: 14,4 g
Protein: 12,8 g
Karbohydrat: 6,5 g
Kostfiber: 0,5 g
Energiinnhold
Fett: 62 E%
Protein: 25 E%
Karbohydrat: 13 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 864 kJ (207 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000214,4 g61%
KarbohydratMI01816,5 g12%
KostfiberMI00020,5 g0%
ProteinMI000212,8 g25%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014266 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00026,4 g
SukkerarterMI00020,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03257 µg-RE0 %
BetakarotenMI000212 µg
RetinolMI00026 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI00026 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000222 mg1 %
Kalium (K)MI0002166 mg4 %
Natrium (Na)MI0002836 mg
Salt (NaCl)MI01202,1 g
Fosfor (P)MI000294 mg14 %
Magnesium (Mg)MI000216 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,4 mg12 %
Kobber (Cu)MI00020,07 mg7 %
Sink (Zn)MI00021,8 mg12 %
Selen (Se)MI00027 µg8 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0139Multicomponent meal (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1161Cattle
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0108Physical state, shape or form, multiple
F0014Fully heat-treated
G0040Reheated by boil-in-bag
H0151Spice or herb added
H0157Lactose added
H0212Vegetable added
H0367Salt added
J0131Preserved by chilling
K0027Vacuum-packed
M0145Plastic boil-in-bag
M0208Multicontainer package
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: