Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 60 g
Fett: 11 g
Protein: 11 g
Kostfiber: 9 g
Vann: 9 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 60 E%
Fett: 24 E%
Protein: 11 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 686 kJ (401 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett107a11 g24%
KarbohydratMI018160 g60%
Kostfiber107a9 g4%
Protein107a11 g11%
Alkohol500 g0%
VannMI01429 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2043 g
Sukkerarter107a17 g
Sukker, tilsatt1346,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten1346 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E1342,6 mg-ATE21 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)107a0,4 mg30 %
Vitamin B2 (riboflavin)1340,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)1340,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1340,26 mg14 %
Vitamin B9 (folat)13430 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1345 mg4 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)13454 mg4 %
Kalium (K)134533 mg15 %
Natrium (Na)107a4 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)134353 mg55 %
Magnesium (Mg)13498 mg32 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)107a3 mg27 %
Kobber (Cu)1340,45 mg50 %
Sink (Zn)1342 mg14 %
Selen (Se)1341 µg1 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1324Grain
C0133Seed, skin present, germ present
E0104Whole and pieces
F0018Partially heat-treated
G0001Cooking method not known
H0138Water removed
H0152Grain added
H0177Nut or seed added
H0239Rolled
H0364Dried or candied fruit added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73m
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
74m
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
107a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, uspesifisert grunnlag.
134
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2014).
210
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: