Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 62 g
Vann: 15 g
Kostfiber: 11 g
Protein: 10 g
Fett: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 76 E%
Protein: 12 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 386 kJ (328 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett107a2 g5%
KarbohydratMI018162 g76%
Kostfiber107a11 g6%
Protein107a10 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI014215 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33153,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO8,5 g
Sukker, tilsatt3315,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03254 µg-RE0 %
Betakaroten13445 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E1341 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)107a0,34 mg26 %
Vitamin B2 (riboflavin)1340,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)1342,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1340,18 mg10 %
Vitamin B9 (folat)13421 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1340 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)13428 mg2 %
Kalium (K)134281 mg8 %
Natrium (Na)107a200 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)134228 mg35 %
Magnesium (Mg)13470 mg23 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)107a4,2 mg38 %
Kobber (Cu)1340,24 mg26 %
Sink (Zn)1341,7 mg12 %
Selen (Se)1345 µg5 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1313Rye
C0155Seed
E0104Whole and pieces
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0147Fruit added
H0318Bran added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0120Paper bag, sack or pouch
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73m
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
74m
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
107a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, uspesifisert grunnlag.
134
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2014).
210
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: