Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Protein: 22,9 g
Fett: 1,8 g
Energiinnhold
Protein: 85 E%
Fett: 15 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 456 kJ (108 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3011,8 g14%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein30122,9 g85%
Alkohol500 g0%
VannMI014275 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol450c0 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E400e1,2 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)3010,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)3010,4 mg25 %
Vitamin B3 (niacin)450c1,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,3 mg16 %
Vitamin B9 (folat)400e10 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)30113,5 µg337 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c120 mg10 %
Kalium (K)450c100 mg2 %
Natrium (Na)450c550 mg
Salt (NaCl)MI01201,4 g
Fosfor (P)450c140 mg21 %
Magnesium (Mg)450c32 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c2,8 mg25 %
Kobber (Cu)450c0,42 mg46 %
Sink (Zn)450c5,7 mg40 %
Selen (Se)400e50 µg58 %
Jod (I)325268 µg191 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1335Crab
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0123Sterilized by heat
K0017Packed in water
M0151Metal container
M0204Can
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
301
Taarland T, Mathiesen E, Øvsthus Ø og Brækkan OR. Næringsverdi og vitaminer i norsk fisk og fiskevarer. Vitaminlaboratoriet, Fiskeridirektoratets Kjemisk-Tekniske Forskningsinstitutt. Særtrykk av Tidsskrift for hermetikkindustri. Nr 11:405-412, 1958.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: