Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 69 g
Protein: 17,7 g
Fett: 9,7 g
Karbohydrat: 3,1 g
Kostfiber: 0,2 g
Energiinnhold
Fett: 50 E%
Protein: 42 E%
Karbohydrat: 7 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 714 kJ (171 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00029,7 g50%
KarbohydratMI01813,1 g7%
KostfiberMI00020,2 g0%
ProteinMI000217,7 g42%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014269 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00023,1 g
SukkerarterMI00020 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032544 µg-RE5 %
BetakarotenMI000214 µg
RetinolMI000242 µg
Vitamin DMI00028,6 µg86 %
Vitamin EMI00022,5 mg-ATE20 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00024,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,46 mg25 %
Vitamin B9 (folat)MI00027 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,7 µg17 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00026 mg0 %
Kalium (K)MI0002397 mg11 %
Natrium (Na)MI000273 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)MI0002200 mg31 %
Magnesium (Mg)MI000222 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI000264 µg75 %
Jod (I)MI000222 µg15 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1877Atlantic halibut
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0188Breaded or batter-coated
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: