Kyllinggryte, med tomat, løk, sopp

Energi i 100 g

288 kJ (69 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 86 g
Protein: 8,2 g
Fett: 2,7 g
Karbohydrat: 2,5 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Protein: 48 E%
Fett: 34 E%
Karbohydrat: 15 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 288 kJ (69 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00022,7 g34%
KarbohydratMI01812,5 g14%
KostfiberMI00021 g2%
ProteinMI00028,2 g48%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014286 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,8 g
SukkerarterMI00021,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032521 µg-RE2 %
BetakarotenMI0002100 µg
RetinolMI000213 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,17 mg9 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00026 mg5 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000212 mg1 %
Kalium (K)MI0002180 mg5 %
Natrium (Na)MI0002328 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI000279 mg12 %
Magnesium (Mg)MI000214 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,12 mg13 %
Sink (Zn)MI00020,6 mg4 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0212Stew or hash (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1457Chicken
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0110Semiliquid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0020Simmered, poached or stewed
H0151Spice or herb added
H0212Vegetable added
H0350Tomato added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: