Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 82 g
Protein: 11,2 g
Fett: 4,2 g
Karbohydrat: 2,4 g
Kostfiber: 0,8 g
Energiinnhold
Protein: 48 E%
Fett: 40 E%
Karbohydrat: 10 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 392 kJ (94 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00024,2 g39%
KarbohydratMI01812,4 g10%
KostfiberMI00020,8 g1%
ProteinMI000211,2 g48%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014282 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00021,3 g
SukkerarterMI00021,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032540 µg-RE5 %
BetakarotenMI0002346 µg
RetinolMI000211 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00024 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,7 µg17 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000211 mg0 %
Kalium (K)MI0002156 mg4 %
Natrium (Na)MI0002187 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)MI0002102 mg15 %
Magnesium (Mg)MI000212 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00021,8 mg12 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0212Stew or hash (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1183Sheep
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0110Semiliquid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0020Simmered, poached or stewed
H0151Spice or herb added
H0212Vegetable added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: