Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 50 g
Karbohydrat: 22,5 g
Fett: 13 g
Alkohol: 12 g
Protein: 3 g
Energiinnhold
Fett: 38 E%
Karbohydrat: 30 E%
Alkohol: 28 E%
Protein: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 262 kJ (303 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450b13 g38%
KarbohydratMI018122,5 g30%
Kostfiber500 g0%
Protein104a3 g4%
Alkohol8412 g27%
VannMI014250 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO22,5 g
Sukker, tilsatt33122 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325180 µg-RE24 %
Betakaroten450b83 µg
Retinol450b173 µg
Vitamin D450b0 µg0 %
Vitamin E450b0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)200 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)200,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)200,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)200 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)200,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)450b0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450b16 mg1 %
Kalium (K)450b17 mg0 %
Natrium (Na)450b81 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)450b35 mg5 %
Magnesium (Mg)450b2 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450b0,1 mg0 %
Kobber (Cu)200 mg0 %
Sink (Zn)450b0,2 mg1 %
Selen (Se)200 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0240Liqueur (US CFR)
A0850Liqueur or spirits (EUROFIR)
B1347Plant used as food source
C0174Part of plant
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0100Flavoring or spice extract or concentrate added
H0158Sucrose added
H0232Alcohol fermented
H0270Distilled
H0296Cream added
J0104Preserved by fermentation
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared
Z0170Alcohol content > 9%

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
84
Beregnet ut fra spesifikk omregningsfaktor for alkohol.
104a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
450b
Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: