Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 95 g
Karbohydrat: 3,5 g
Fett: 1,3 g
Kostfiber: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 54 E%
Fett: 44 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 109 kJ (26 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400f1,3 g44%
KarbohydratMI01813,5 g54%
Kostfiber400f0,2 g1%
Protein400f0 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014295 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO3,1 g
Sukker, tilsatt3312,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten400f0 µg
Retinol400f0 µg
Vitamin D400f0 µg0 %
Vitamin E400f0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400f0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400f0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400f0,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400f0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)400f0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)400f0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400f0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)10
Kalium (K)400f17 mg0 %
Natrium (Na)400f49 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)400f67 mg10 %
Magnesium (Mg)400f6 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400f0,1 mg0 %
Kobber (Cu)6070,02 mg2 %
Sink (Zn)400f0 mg0 %
Selen (Se)400f0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0182Milk analog (US CFR)
A0788Immitation milk products (EUROFIR)
B2720Almond, sweet
C0134Seed, skin removed
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0367Salt added
J0120Preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0213Box
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
607
Öhrvik, V., Engman, J., Grönholm, R., Staffas, A., Sandler, HS, . von Malmborg, A. Drycker - analys av näringsämnen. [Rapport 20-2015]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2015. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: