Mandelbasert drikke, med kalsium og vitaminer (vit B2, vit B12, vit E, vit D), usøtet

Energi i 100 g

52 kJ (13 kcal)

Mer mandelbasert drikke:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 99 g
Fett: 1,4 g
Karbohydrat: 0,1 g
Energiinnhold
Fett: 97 E%
Karbohydrat: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 52 kJ (13 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2321,4 g96%
KarbohydratMI01810,1 g3%
Kostfiber2320 g0%
Protein2320 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014299 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten2320 µg
Retinol400f0 µg
Vitamin D2320,7 µg6 %
Vitamin E2322,9 mg-ATE24 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2320 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)2320,24 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)2320 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2320,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)2322 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)2320,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)2320 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)232150 mg13 %
Kalium (K)23216 mg0 %
Natrium (Na)23248 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)23275 mg11 %
Magnesium (Mg)2329 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2320,1 mg0 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)2320,1 mg0 %
Selen (Se)2320 µg0 %
Jod (I)2320 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0182Milk analog (US CFR)
A0788Immitation milk products (EUROFIR)
B2720Almond, sweet
C0134Seed, skin removed
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0148Water added
H0159Mineral added
H0163Vitamin added
H0367Salt added
J0120Preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0213Box
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
232
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2020-2021. Plantebaserte produkter. Publisert rapport (2022): "Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i plantebaserte middagsprodukter og drikker". www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0210
Fatty acids, monounsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, cis isomers only (FAMSCIS[g] =F10:1CIS[g] +F12:1CIS[g] +F14:1CIS[g] + F15:1CN8[g] + F16:1CIS[g] + F17:1CIS[g] + F18:1CIS[g] + F20:1CIS[g] + F22:1CIS[g] + F24:1CIS[g])
MI0212
Fatty acids, polyunsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, all-cis isomers only (FAPUCIS[g] = F16:2CN4[g] + F16:3CN3[g] + F18:2CN6[g] + F18:2CN9[g] + F18:3CN3[g] + F18:3CN6[g] + F18:4CN3[g] + F20:2CN6[g] + F20:3CN3[g] + F20:3CN6[g] + F20:3CN9[g] + F20:4CN3[g] + F20:4CN6[g] + F20:5CN3[g] + F22:2CN3[g] + F22:2CN6[g] + F22:4CN6[g] + F22:5CN3[g] + F22:5CN6[g] + F22:6CN3[g] + F24:2CN6[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: