Mazarin, kjøpt
Energi i 100 g
Per 100 g
1 826 kJ (436 kcal)
1 826 kJ (436 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 20,3 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 34,7 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 34,7 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | MI0208 | 7,7 g |
Transfettsyrer | 10 | – |
Enumettede fettsyrer | MI0210 | 8 g |
Flerumettede fettsyrer | MI0212 | 3,1 g |
Omega-3 | 400k | 0,5 g |
Omega-6 | 400k | 2,6 g |
Kolesterol | 400e | 65 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 400k | 1,9 g |
C14:0 (myristinsyre) | 400k | 0,8 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 400k | 4,2 g |
C18:0 (stearinsyre) | 400k | 0,7 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 400k | 0,1 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 400k | 7,9 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 225 µg-RE | 30 % |
Betakaroten | 400e | 36 µg | |
Retinol | 400e | 222 µg | |
Vitamin D | 400e | 1,7 µg | 17 % |
Vitamin E | 400e | 4,8 mg-ATE | 40 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 400e | 0,03 mg | 2 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 400e | 0,16 mg | 10 % |
Vitamin B3 (niacin) | 400e | 0,7 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 400e | 0,05 mg | 2 % |
Vitamin B9 (folat) | 400e | 23 µg | 7 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 400e | 0,3 µg | 7 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 50 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 400e | 39 mg | 3 % |
Kalium (K) | 400e | 150 mg | 4 % |
Natrium (Na) | 400e | 157 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,4 g | |
Fosfor (P) | 400e | 99 mg | 15 % |
Magnesium (Mg) | 400e | 30 mg | 10 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 400e | 0,9 mg | 8 % |
Kobber (Cu) | 20 | 0,2 mg | 22 % |
Sink (Zn) | 400e | 0,7 mg | 5 % |
Selen (Se) | 400e | 4 µg | 4 % |
Jod (I) | 325 | 5 µg | 3 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0135 | Bakery product, sweetened (US CFR) |
A0821 | Fine bakery ware (EUROFIR) |
B1012 | Sugar-producing plant |
C0210 | Sucrose |
E0105 | Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm |
F0014 | Fully heat-treated |
G0005 | Baked or roasted |
H0186 | Egg added |
H0272 | Margarine added |
H0351 | Chemical leavening agent added |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |