Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 59 g
Fett: 23 g
Protein: 12 g
Karbohydrat: 6,2 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Fett: 73 E%
Protein: 18 E%
Karbohydrat: 9 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 163 kJ (280 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000223 g73%
KarbohydratMI01816,2 g9%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI000212 g17%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014259 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00024,5 g
SukkerarterMI00021,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032511 µg-RE1 %
BetakarotenMI00022 µg
RetinolMI000210 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00022 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000268 mg5 %
Kalium (K)MI0002196 mg5 %
Natrium (Na)116c720 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)MI0002123 mg19 %
Magnesium (Mg)MI000217 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021 mg9 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00021,8 mg12 %
Selen (Se)MI000210 µg11 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1136Swine
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0024Cooked with fat or oil
H0191Meat added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

116c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, beregnet verdi.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: