Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 39 g
Fett: 34,5 g
Protein: 26,5 g
Karbohydrat: 0,1 g
Energiinnhold
Fett: 74 E%
Protein: 26 E%
Karbohydrat: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 729 kJ (417 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett21434,5 g73%
KarbohydratMI01810,1 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein21426,5 g26%
Alkohol500 g0%
VannMI014239 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03259 µg-RE1 %
Betakaroten500 µg
Retinol309 µg
Vitamin D2170,3 µg3 %
Vitamin E2141,9 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2140,45 mg34 %
Vitamin B2 (riboflavin)2140,81 mg50 %
Vitamin B3 (niacin)2147,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2140,38 mg21 %
Vitamin B9 (folat)21416 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)2147,1 µg177 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)21412 mg1 %
Kalium (K)214400 mg11 %
Natrium (Na)116c2 000 mg
Salt (NaCl)MI01205 g
Fosfor (P)214300 mg46 %
Magnesium (Mg)21428 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2144,7 mg42 %
Kobber (Cu)2140,37 mg41 %
Sink (Zn)2142,7 mg19 %
Selen (Se)21425 µg29 %
Jod (I)3254 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0279Cured meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1183Sheep
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0119Microbially/enzymatically modified
H0138Water removed
H0151Spice or herb added
H0173Salted
H0191Meat added
H0307Organ meat added
J0100Preserved by adding chemicals
J0103Preserved by salting
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73r
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 214: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
74r
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 214: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
116c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, beregnet verdi.
214
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
217
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Vitamin D i kjøttprodukter. Intern rapport.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: