Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 73 g
Karbohydrat: 10,9 g
Fett: 8,2 g
Protein: 6,7 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 50 E%
Karbohydrat: 30 E%
Protein: 19 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 614 kJ (147 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,2 g49%
KarbohydratMI018110,9 g30%
KostfiberMI00021 g1%
ProteinMI00026,7 g18%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014273 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00027,8 g
SukkerarterMI00023,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032551 µg-RE6 %
BetakarotenMI0002139 µg
RetinolMI000240 µg
Vitamin DMI00020,6 µg6 %
Vitamin EMI00021,6 mg-ATE13 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI000214 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000212 mg11 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000254 mg4 %
Kalium (K)MI0002402 mg11 %
Natrium (Na)MI0002419 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI0002106 mg16 %
Magnesium (Mg)MI000226 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,1 mg10 %
Kobber (Cu)MI00020,09 mg10 %
Sink (Zn)MI00021,3 mg9 %
Selen (Se)MI00023 µg3 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0172Prepared food product (US CFR)
A0830Potato dish (EUROFIR)
B1218Potato
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0186Egg added
H0191Meat added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: