Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 32,6 g
Karbohydrat: 30,3 g
Protein: 16,3 g
Vann: 14 g
Kostfiber: 7 g
Energiinnhold
Fett: 59 E%
Karbohydrat: 25 E%
Protein: 13 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 053 kJ (493 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000232,6 g58%
KarbohydratMI018130,3 g25%
KostfiberMI00027 g2%
ProteinMI000216,3 g13%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014214 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00026,9 g
SukkerarterMI000223,4 g
Sukker, tilsatt10

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325100 µg-RE13 %
BetakarotenMI00021 200 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00026,2 mg-ATE51 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,4 mg30 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,16 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)MI00026,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,25 mg13 %
Vitamin B9 (folat)MI000244 µg13 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000239 mg37 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000298 mg8 %
Kalium (K)MI0002855 mg25 %
Natrium (Na)MI000216 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI0002287 mg44 %
Magnesium (Mg)MI0002140 mg46 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00023,4 mg30 %
Kobber (Cu)MI00020,87 mg96 %
Sink (Zn)MI00022,4 mg17 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0260Nut or nut product (US CFR)
A0823Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1213Nut producing plant
C0167Fruit
E0151Solid
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0364Dried or candied fruit added
H0757Tree nut added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: