Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 39,1 g
Fett: 25,1 g
Vann: 23 g
Protein: 9,6 g
Kostfiber: 4 g
Energiinnhold
Fett: 52 E%
Karbohydrat: 37 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 784 kJ (428 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000225,1 g51%
KarbohydratMI018139,1 g37%
KostfiberMI00024 g1%
ProteinMI00029,6 g9%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014223 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00027,3 g
SukkerarterMI000231,8 g
Sukker, tilsattMI000230,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032540 µg-RE5 %
BetakarotenMI00026 µg
RetinolMI000239 µg
Vitamin DMI00020,7 µg6 %
Vitamin EMI000210,2 mg-ATE85 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,24 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000237 µg11 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000285 mg7 %
Kalium (K)MI0002276 mg8 %
Natrium (Na)MI0002138 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002241 mg37 %
Magnesium (Mg)MI000255 mg18 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,6 mg14 %
Kobber (Cu)MI00020,51 mg56 %
Sink (Zn)MI00021,2 mg8 %
Selen (Se)MI00026 µg7 %
Jod (I)MI000211 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1533European filbert
C0155Seed
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0186Egg added
H0351Chemical leavening agent added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: