Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 62,1 g
Fett: 28,1 g
Protein: 4,9 g
Vann: 3 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 48 E%
Fett: 47 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 196 kJ (525 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett106a28,1 g47%
KarbohydratMI018162,1 g48%
Kostfiber106a2 g0%
Protein106a4,9 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI01423 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,7 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO61,4 g
Sukker, tilsatt33154,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol60a0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2075,4 mg-ATE45 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2070,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)60a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)2070,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2070,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)20717 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)2070,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)207120 mg10 %
Kalium (K)207468 mg13 %
Natrium (Na)106a54 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)207164 mg25 %
Magnesium (Mg)20755 mg18 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2071,5 mg13 %
Kobber (Cu)2070,37 mg41 %
Sink (Zn)2070,8 mg5 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1370Sugar beet
C0157White sugar
E0119Semisolid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0231Chocolate or cocoa added
H0263Vegetable fat or oil added
H0757Tree nut added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0187Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
M0213Box
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73c
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
74c
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
106a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, uspesifisert grunnlag.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: