Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 40,8 g
Fett: 29,7 g
Kostfiber: 16 g
Vann: 7 g
Protein: 6,3 g
Energiinnhold
Fett: 54 E%
Karbohydrat: 34 E%
Kostfiber: 6 E%
Protein: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 029 kJ (488 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett13529,7 g54%
KarbohydratMI018140,8 g34%
Kostfiber13516 g6%
Protein1356,3 g5%
Alkohol500 g0%
VannMI01427 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3312,9 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO37,9 g
Sukker, tilsatt33125,8 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
Betakaroten1353 µg
Retinol1352 µg
Vitamin D1350 µg0 %
Vitamin E13513,8 mg-ATE115 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1350,14 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)1350,42 mg26 %
Vitamin B3 (niacin)1350,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1350,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)13513 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)1350,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)1351 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)135178 mg15 %
Kalium (K)135529 mg15 %
Natrium (Na)135169 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)135273 mg42 %
Magnesium (Mg)13555 mg18 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1350,9 mg8 %
Kobber (Cu)1350,25 mg27 %
Sink (Zn)1351,6 mg11 %
Selen (Se)1355 µg5 %
Jod (I)32520 µg14 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1370Sugar beet
C0157White sugar
E0119Semisolid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0231Chocolate or cocoa added
H0263Vegetable fat or oil added
H0297Milk or milk product added
H0555Lecithins added
H0757Tree nut added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0187Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
M0213Box
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
P0104No artificial sweeteners claim or use
P0181Reduced sugars food
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73c
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
74c
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: