Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 86 g
Protein: 13,1 g
Fett: 1,1 g
Energiinnhold
Protein: 85 E%
Fett: 15 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 265 kJ (63 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400f1,1 g15%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein400f13,1 g84%
Alkohol500 g0%
VannMI014286 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol400f0 µg
Vitamin D400f0 µg0 %
Vitamin E400f0,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400f0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)400f0,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)400f2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400f0,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)400f8 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)400f0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400f9 mg0 %
Kalium (K)400f235 mg6 %
Natrium (Na)400f318 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)400f208 mg32 %
Magnesium (Mg)400f20 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400f0,1 mg0 %
Kobber (Cu)6090,01 mg1 %
Sink (Zn)400f0,3 mg2 %
Selen (Se)400f13 µg15 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B3684Giant catfishes
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
609
Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: