Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 57,6 g
Vann: 33 g
Kostfiber: 5 g
Protein: 3,4 g
Fett: 0,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 89 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 099 kJ (259 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400f0,6 g2%
KarbohydratMI018157,6 g89%
Kostfiber400f5 g3%
Protein400f3,4 g5%
Alkohol500 g0%
VannMI014233 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3315,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO52,2 g
Sukker, tilsatt10

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325567 µg-RE75 %
Betakaroten400f6 800 µg
Retinol400f0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400f0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400f0,18 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)400f0,17 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)400f1,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400f0,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)400f3 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400f219 mg208 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400f135 mg11 %
Kalium (K)400f1 439 mg42 %
Natrium (Na)400f17 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)400f28 mg4 %
Magnesium (Mg)400f56 mg18 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400f0,6 mg5 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)400f0,4 mg2 %
Selen (Se)400f1 µg1 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0834Processed fruit product (EUROFIR)
B1249Papaya
C0229Fruit, peel removed, core, pit or seed removed
E0122Divided or disintegrated
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: