Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 94 g
Karbohydrat: 2,9 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 0,8 g
Fett: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 55 E%
Kostfiber: 18 E%
Protein: 15 E%
Fett: 12 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 93 kJ (22 kcal)
  • Spiselig del: 83 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,3 g12%
KarbohydratMI00022,9 g54%
KostfiberMI00022 g17%
ProteinMI00020,8 g15%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014294 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,1 g
SukkerarterMI00022,8 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032523 µg-RE3 %
BetakarotenMI0002277 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,23 mg12 %
Vitamin B9 (folat)MI000221 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000291 mg86 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00029 mg0 %
Kalium (K)MI000270 mg2 %
Natrium (Na)MI00023 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI000220 mg3 %
Magnesium (Mg)MI00027 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00020,1 mg0 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B2629Green bell pepper
C0139Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0015Boiled and drained
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0051Unripe or immature

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: