Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 93 g
Karbohydrat: 5 g
Kostfiber: 1 g
Protein: 0,5 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 78 E%
Protein: 8 E%
Kostfiber: 7 E%
Fett: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 110 kJ (26 kcal)
  • Spiselig del: 85 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400f0,2 g6%
KarbohydratMI01815 g78%
Kostfiber400f1 g7%
Protein400f0,5 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI014293 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO5 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032511 µg-RE1 %
Betakaroten400f133 µg
Retinol400f0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400f2,1 mg-ATE17 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400f0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)400f0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400f0,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400f0,22 mg12 %
Vitamin B9 (folat)400f41 µg12 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400f163 mg155 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400f7 mg0 %
Kalium (K)400f123 mg3 %
Natrium (Na)400f0 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)400f16 mg2 %
Magnesium (Mg)400f8 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400f0,3 mg2 %
Kobber (Cu)6060,02 mg2 %
Sink (Zn)400f0,1 mg0 %
Selen (Se)400f0 µg0 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B2631Yellow bell pepper
C0139Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
606
Öhrvik, V., Engman, J., Grönholm, R., Staffas, A., Sandler, HS, . von Malmborg, A. Grönsaker, svamp och frukt - analys av näringsämnen. [Rapport 3-2016]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: