Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 86 g
Karbohydrat: 9,8 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 1,4 g
Fett: 0,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 72 E%
Fett: 11 E%
Protein: 10 E%
Kostfiber: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 232 kJ (55 kcal)
  • Spiselig del: 80 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420h0,7 g11%
KarbohydratMI01819,8 g71%
Kostfiber420h2 g6%
Protein420h1,4 g10%
Alkohol500 g0%
VannMI014286 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse6025,2 g
Sukkerarter420h4,6 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten420h0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E420h0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420h0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)420h0,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)420h1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420h0,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)420h53 µg16 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420h9 mg8 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420h45 mg3 %
Kalium (K)420h422 mg12 %
Natrium (Na)420h5 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)420h63 mg9 %
Magnesium (Mg)420h30 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420h0,3 mg2 %
Kobber (Cu)420h0,15 mg16 %
Sink (Zn)420h0,5 mg3 %
Selen (Se)420h0 µg0 %
Jod (I)420h0 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1483Parsnip
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
400d
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03.
420h
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 4.1. (2022). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
602
Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: