Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 9,4 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 1,3 g
Fett: 0,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 71 E%
Fett: 12 E%
Protein: 10 E%
Kostfiber: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 223 kJ (53 kcal)
  • Spiselig del: 80 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,7 g11%
KarbohydratMI01819,4 g71%
KostfiberMI00022 g7%
ProteinMI00021,3 g9%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014287 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00025 g
SukkerarterMI00024,4 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000228 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000246 mg4 %
Kalium (K)MI0002202 mg5 %
Natrium (Na)MI00023 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI000260 mg9 %
Magnesium (Mg)MI000219 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,15 mg16 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1483Parsnip
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0004Cooked by dry heat
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: