Plantebasert pålegg, med samme bruksområde som skinke, Go'Vegan

Energi i 100 g

681 kJ (164 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 72 g
Fett: 12,2 g
Protein: 6,8 g
Karbohydrat: 4,7 g
Kostfiber: 4 g
Energiinnhold
Fett: 66 E%
Protein: 17 E%
Karbohydrat: 12 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 681 kJ (164 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett23412,2 g66%
KarbohydratMI01814,7 g11%
Kostfiber2344 g4%
Protein2346,8 g17%
Alkohol500 g0%
VannMI014272 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2342,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,2 g
Sukker, tilsatt10

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten2340 µg
Retinol2340 µg
Vitamin D2340 µg0 %
Vitamin E2342,3 mg-ATE19 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2340,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)2340,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)2340,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2340,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)2347 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)2340 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)23486 mg7 %
Kalium (K)234210 mg6 %
Natrium (Na)234890 mg
Salt (NaCl)MI01202,2 g
Fosfor (P)23495 mg14 %
Magnesium (Mg)23440 mg13 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)10
Kobber (Cu)2340,13 mg14 %
Sink (Zn)2340,9 mg6 %
Selen (Se)2340 µg0 %
Jod (I)23432 µg22 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0132Meat product analog (US CFR)
A0800Meat analogue (EUROFIR)
B1338Pea
C0158Pod or seed
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0022Heat-treated
G0001Cooking method not known
H0146Starch added
H0263Vegetable fat or oil added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
P0199Vegan/vegetarian or suitability for vegan/vegetarian claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
234
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2023. Næringsstoff- og tungmetallanalyser i boksis. Publisert rapport (2023): "Analyser av næringsstoffer og tungmetaller i boksis og plantebasert pålegg". www.mattilsynet.no
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0210
Fatty acids, monounsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, cis isomers only (FAMSCIS[g] =F10:1CIS[g] +F12:1CIS[g] +F14:1CIS[g] + F15:1CN8[g] + F16:1CIS[g] + F17:1CIS[g] + F18:1CIS[g] + F20:1CIS[g] + F22:1CIS[g] + F24:1CIS[g])
MI0212
Fatty acids, polyunsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, all-cis isomers only (FAPUCIS[g] = F16:2CN4[g] + F16:3CN3[g] + F18:2CN6[g] + F18:2CN9[g] + F18:3CN3[g] + F18:3CN6[g] + F18:4CN3[g] + F20:2CN6[g] + F20:3CN3[g] + F20:3CN6[g] + F20:3CN9[g] + F20:4CN3[g] + F20:4CN6[g] + F20:5CN3[g] + F22:2CN3[g] + F22:2CN6[g] + F22:4CN6[g] + F22:5CN3[g] + F22:5CN6[g] + F22:6CN3[g] + F24:2CN6[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: