Plantebasert produkt, med samme bruksområde som ost, revet, Go Vegan

Energi i 100 g

1 139 kJ (275 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 57 g
Fett: 22 g
Karbohydrat: 17,5 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 72 E%
Karbohydrat: 26 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 139 kJ (275 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett23322 g71%
KarbohydratMI018117,5 g26%
Kostfiber2333 g2%
Protein2330 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014257 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse23317,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032515 µg-RE2 %
Betakaroten233182 µg
Retinol2330 µg
Vitamin D2330 µg0 %
Vitamin E2332,1 mg-ATE17 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2330 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)2330,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)2330 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2330 mg0 %
Vitamin B9 (folat)2332 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)2330 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)2330 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)23313 mg1 %
Kalium (K)23342 mg1 %
Natrium (Na)233570 mg
Salt (NaCl)MI01201,4 g
Fosfor (P)23328 mg4 %
Magnesium (Mg)2331 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2330 mg0 %
Kobber (Cu)2330 mg0 %
Sink (Zn)2330 mg0 %
Selen (Se)2330 µg0 %
Jod (I)2330 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0147Milk or milk product analog (US CFR)
A0788Immitation milk products (EUROFIR)
B1016Starch-producing plant
C0228Extract, concentrate or isolate of plant or animal
E0152Divided into pieces
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0263Vegetable fat or oil added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
P0199Vegan/vegetarian or suitability for vegan/vegetarian claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
233
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2022. Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i vegan- og fiskepålegg, tran, pepperoni og tørket frukt. Publisert rapport (2022): "Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i vegan- og fiskepålegg, tran, pepperoni og tørket frukt". www.mattilsynet.no
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0210
Fatty acids, monounsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, cis isomers only (FAMSCIS[g] =F10:1CIS[g] +F12:1CIS[g] +F14:1CIS[g] + F15:1CN8[g] + F16:1CIS[g] + F17:1CIS[g] + F18:1CIS[g] + F20:1CIS[g] + F22:1CIS[g] + F24:1CIS[g])
MI0212
Fatty acids, polyunsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, all-cis isomers only (FAPUCIS[g] = F16:2CN4[g] + F16:3CN3[g] + F18:2CN6[g] + F18:2CN9[g] + F18:3CN3[g] + F18:3CN6[g] + F18:4CN3[g] + F20:2CN6[g] + F20:3CN3[g] + F20:3CN6[g] + F20:3CN9[g] + F20:4CN3[g] + F20:4CN6[g] + F20:5CN3[g] + F22:2CN3[g] + F22:2CN6[g] + F22:4CN6[g] + F22:5CN3[g] + F22:5CN6[g] + F22:6CN3[g] + F24:2CN6[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: