Pommes frites, gatekjøkken
Energi i 100 g
Per 100 g
1 382 kJ (331 kcal)
Mer pommes frites: 
1 382 kJ (331 kcal)
Porsjonsstørrelse:
| Karbohydrat | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| Stivelse | 331 | 39,6 g | 
| Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 0,3 g | 
| Sukker, tilsatt | 331 | 0 g | 
| Sukker, fritt | 331 | 0 g | 
| Fett | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| Mettede fettsyrer | 103a | 5,4 g | 
| Transfettsyrer | 103a | 0,4 g | 
| Enumettede fettsyrer | 103a | 8,4 g | 
| Flerumettede fettsyrer | 103a | 1,8 g | 
| Omega-3 | 73p | 0,1 g | 
| Omega-6 | 74p | 0,9 g | 
| Kolesterol | 20 | 0 mg | 
| Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| C12:0 (laurinsyre) | 209 | 0 g | 
| C14:0 (myristinsyre) | 209 | 0 g | 
| C16:0 (palmitinsyre) | 209 | 2 g | 
| C18:0 (stearinsyre) | 209 | 0,8 g | 
| Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 209 | 0 g | 
| C18:1 sum (oljesyre) | 209 | 9,8 g | 
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Vitamin A (RAE) | MI0325 | 0 µg-RE | |
| Vitamin A (RE) | MI0322 | 0 µg-RE | 0 % | 
| Betakaroten | 50 | 0 µg | |
| Retinol | 50 | 0 µg | |
| Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % | 
| Vitamin E | 209 | 2 mg-ATE | 16 % | 
| Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Vitamin B1 (tiamin) | 209 | 0,12 mg | 9 % | 
| Vitamin B2 (riboflavin) | 20 | 0,05 mg | 3 % | 
| Vitamin B3 (niacin) | 209 | 1,9 mg | |
| Niacinekvivalenter | MI0421 | 2,4 mg | 11 % | 
| Vitamin B6 (pyridoksin) | 209 | 0,28 mg | 15 % | 
| Vitamin B9 (folat) | 209 | 25 µg | 7 % | 
| Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % | 
| Vitamin C (askorbinsyre) | 209 | 5 mg | 4 % | 
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Kalsium (Ca) | 209 | 6 mg | 0 % | 
| Kalium (K) | 209 | 487 mg | 14 % | 
| Natrium (Na) | 209 | 121 mg | |
| Salt (NaCl) | MI0120 | 0,3 g | |
| Fosfor (P) | 209 | 116 mg | 18 % | 
| Magnesium (Mg) | 209 | 29 mg | 9 % | 
| Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Jern (Fe) | 209 | 0,8 mg | 7 % | 
| Kobber (Cu) | 209 | 0,19 mg | 21 % | 
| Sink (Zn) | 209 | 0,4 mg | 2 % | 
| Selen (Se) | 209 | 0 µg | 0 % | 
| Jod (I) | 325 | 0 µg | 0 % | 
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
| LanguaL | Klassifisering | 
|---|---|
| A0152 | Vegetable or vegetable product (US CFR) | 
| A0830 | Potato dish (EUROFIR) | 
| B1218 | Potato | 
| C0240 | Root, tuber or bulb, without peel | 
| E0152 | Divided into pieces | 
| F0014 | Fully heat-treated | 
| G0029 | Deep-fried | 
| H0221 | Fat or oil added | 
| H0241 | Previously frozen | 
| J0001 | Preservation method not known | 
| K0003 | No packing medium used | 
| M0001 | Container or wrapping not known | 
| N0001 | Food contact surface not known | 
| P0024 | Human consumer, no age specification |