Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 39,9 g
Vann: 37 g
Fett: 16,9 g
Kostfiber: 4 g
Protein: 3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 49 E%
Fett: 45 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 382 kJ (331 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett20916,9 g45%
KarbohydratMI018139,9 g48%
Kostfiber2094 g2%
Protein2093 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI014237 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33139,6 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,3 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2092 mg-ATE16 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2090,12 mg9 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)2091,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2090,28 mg15 %
Vitamin B9 (folat)20925 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)2095 mg4 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2096 mg0 %
Kalium (K)209487 mg14 %
Natrium (Na)209121 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)209116 mg18 %
Magnesium (Mg)20929 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2090,8 mg7 %
Kobber (Cu)2090,19 mg21 %
Sink (Zn)2090,4 mg2 %
Selen (Se)2090 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0830Potato dish (EUROFIR)
B1218Potato
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0221Fat or oil added
H0241Previously frozen
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73p
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
74p
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
103a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2006, uspesifisert grunnlag.
209
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: