Potetchips, med mindre fett
Energi i 100 g
Per 100 g
1 917 kJ (458 kcal)
Mer potetchips:
1 917 kJ (458 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 10 | – |
Sukkerarter | 20 | 1,5 g |
Sukker, tilsatt | 20 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 100 | 7,9 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 100 | 8 g |
Flerumettede fettsyrer | 100 | 2,1 g |
Omega-3 | 221b | 0,1 g |
Omega-6 | 221b | 1,9 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 221b | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 221b | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 221b | 1 g |
C18:0 (stearinsyre) | 221b | 0,5 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 221b | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 221b | 13,8 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 0 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 50 | 0 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 20 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 20 | 0,1 mg-ATE | 0 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 20 | 0,1 mg | 7 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 20 | 0,05 mg | 3 % |
Vitamin B3 (niacin) | 20 | 4 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 20 | 0,22 mg | 12 % |
Vitamin B9 (folat) | 20 | 20 µg | 6 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 20 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 20 | 10 mg | 9 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 20 | 40 mg | 3 % |
Kalium (K) | 20 | 1 120 mg | 32 % |
Natrium (Na) | 20 | 600 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 1,5 g | |
Fosfor (P) | 20 | 155 mg | 24 % |
Magnesium (Mg) | 20 | 59 mg | 19 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 20 | 1,5 mg | 13 % |
Kobber (Cu) | 20 | 0,22 mg | 24 % |
Sink (Zn) | 20 | 0,8 mg | 5 % |
Selen (Se) | 400e | 1 µg | 1 % |
Jod (I) | 325 | 2 µg | 1 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0228 | Snack food (US CFR) |
A0868 | Savoury snack (EUROFIR) |
B1218 | Potato |
C0240 | Root, tuber or bulb, without peel |
E0100 | Divided into pieces, thickness <0 3 cm |
F0014 | Fully heat-treated |
G0029 | Deep-fried |
H0138 | Water removed |
H0221 | Fat or oil added |
H0324 | Fat partially removed, 50% or more remaining |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |
P0040 | Reduced fat food |
Z0112 | Food industry prepared |