Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 73 g
Protein: 19,3 g
Fett: 7,5 g
Energiinnhold
Protein: 54 E%
Fett: 46 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 606 kJ (145 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400c7,5 g45%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein400c19,3 g54%
Alkohol500 g0%
VannMI014273 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter200 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03258 µg-RE1 %
Betakaroten200 µg
Retinol400c8 µg
Vitamin D400c0,3 µg3 %
Vitamin E400c0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400c0,26 mg20 %
Vitamin B2 (riboflavin)400c0,6 mg37 %
Vitamin B3 (niacin)400c5,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400c0,44 mg24 %
Vitamin B9 (folat)400c6 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)400c6,3 µg157 %
Vitamin C (askorbinsyre)400c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400c7 mg0 %
Kalium (K)400c290 mg8 %
Natrium (Na)400c95 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)400c189 mg29 %
Magnesium (Mg)400c33 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400c2,8 mg25 %
Kobber (Cu)6030,23 mg25 %
Sink (Zn)400c4,8 mg34 %
Selen (Se)400c25 µg29 %
Jod (I)3256 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0794Red meat (EUROFIR)
B1619Reindeer
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152Divided into pieces
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
322
Triumf, EC., Purchas, RW., Mielnik, M., Maehre, HK., Elvevoll, E., Slinde, E., Egelandsdal, B. Composition and some quality characteristics of the longissimus muscle of reindeer in Norway compared to farmed New Zealand red deer. Meat Science 90(2012), 122-129.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
603
Öhrvik, V., Engman, J., von Malmborg, A., Wretling, S. Kött - analys av näringsämnen - hjort, lamm, nötdjur, ren, rådjur, vildsvin och kalkon [Rapport 24-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: