Rekesalat, majonessalat
Energi i 100 g
Per 100 g
1 357 kJ (329 kcal)
1 357 kJ (329 kcal)
Porsjonsstørrelse:
| Karbohydrat | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| Stivelse | 117a | 1,7 g | 
| Sukkerarter | 117a | 3 g | 
| Sukker, tilsatt | 117a | 3 g | 
| Sukker, fritt | 331 | 3 g | 
| Fett | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| Mettede fettsyrer | MI0208 | 2 g | 
| Transfettsyrer | MI0212 | 0 g | 
| Enumettede fettsyrer | MI0210 | 20 g | 
| Flerumettede fettsyrer | MI0212 | 9 g | 
| Omega-3 | 117a | 2,8 g | 
| Omega-6 | 117a | 7,2 g | 
| Kolesterol | 117a | 34 mg | 
| Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| C12:0 (laurinsyre) | 117a | 0 g | 
| C14:0 (myristinsyre) | 117a | 0 g | 
| C16:0 (palmitinsyre) | 117a | 1,8 g | 
| C18:0 (stearinsyre) | 117a | 0,7 g | 
| Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 117a | 0,1 g | 
| C18:1 sum (oljesyre) | 117a | 20,8 g | 
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Vitamin A (RAE) | MI0325 | 56 µg-RE | |
| Vitamin A (RE) | MI0322 | 100 µg-RE | 13 % | 
| Betakaroten | 117a | 529 µg | |
| Retinol | 117a | 12 µg | |
| Vitamin D | 117a | 0,4 µg | 4 % | 
| Vitamin E | 117a | 10,6 mg-ATE | 88 % | 
| Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Vitamin B1 (tiamin) | 117a | 0,03 mg | 2 % | 
| Vitamin B2 (riboflavin) | 117a | 0,07 mg | 4 % | 
| Vitamin B3 (niacin) | 116a | 0,6 mg | |
| Niacinekvivalenter | MI0421 | 1,4 mg | 6 % | 
| Vitamin B6 (pyridoksin) | 117a | 0,09 mg | 5 % | 
| Vitamin B9 (folat) | 117a | 7 µg | 2 % | 
| Vitamin B12 (kobalamin) | 117a | 0,7 µg | 17 % | 
| Vitamin C (askorbinsyre) | 117a | 3 mg | 2 % | 
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Kalsium (Ca) | 117a | 11 mg | 0 % | 
| Kalium (K) | 117a | 110 mg | 3 % | 
| Natrium (Na) | 117a | 520 mg | |
| Salt (NaCl) | MI0120 | 1,3 g | |
| Fosfor (P) | 117a | 54 mg | 8 % | 
| Magnesium (Mg) | 117a | 7 mg | 2 % | 
| Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Jern (Fe) | 117a | 0,2 mg | 1 % | 
| Kobber (Cu) | 117a | 0,02 mg | 2 % | 
| Sink (Zn) | 117a | 0,2 mg | 1 % | 
| Selen (Se) | 117a | 5 µg | 5 % | 
| Jod (I) | 117a | 41 µg | 29 % | 
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
| LanguaL | Klassifisering | 
|---|---|
| A0105 | Dressing, condiment, gravy or sauce (US CFR) | 
| A0859 | Dressing, mayonnaise (EUROFIR) | 
| B1248 | Rape | 
| C0190 | Fat or oil | 
| E0110 | Semiliquid with solid pieces | 
| F0001 | Extent of heat treatment not known | 
| G0001 | Cooking method not known | 
| H0151 | Spice or herb added | 
| H0153 | Seafood added | 
| H0186 | Egg added | 
| J0131 | Preserved by chilling | 
| K0003 | No packing medium used | 
| M0172 | Plastic container | 
| M0213 | Box | 
| N0036 | Plastic | 
| P0024 | Human consumer, no age specification | 
| Z0112 | Food industry prepared |