Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 69 g
Protein: 18 g
Fett: 13,5 g
Energiinnhold
Fett: 62 E%
Protein: 38 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 806 kJ (194 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett21413,5 g62%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein21418 g37%
Alkohol500 g0%
VannMI014269 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03256 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol306 µg
Vitamin D2170,3 µg3 %
Vitamin E2140,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2140,7 mg53 %
Vitamin B2 (riboflavin)2140,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)2145,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2140,28 mg15 %
Vitamin B9 (folat)21412 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)2141,4 µg35 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2147 mg0 %
Kalium (K)214400 mg11 %
Natrium (Na)116b840 mg
Salt (NaCl)MI01202,1 g
Fosfor (P)214310 mg48 %
Magnesium (Mg)21420 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2140,9 mg8 %
Kobber (Cu)2140,08 mg8 %
Sink (Zn)2141,8 mg12 %
Selen (Se)2148 µg9 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0797Preserved meat (EUROFIR)
B1136Swine
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0145Sliced, thin, below 0 5 cm
F0022Heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0367Salt added
H0368Stabilizer added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73r
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 214: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
74r
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 214: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
116b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, analysert verdi.
214
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
217
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Vitamin D i kjøttprodukter. Intern rapport.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: