Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 68,7 g
Protein: 14 g
Vann: 10 g
Kostfiber: 6 g
Fett: 1,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 78 E%
Protein: 16 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 496 kJ (353 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460e1,1 g2%
KarbohydratMI018168,7 g78%
Kostfiber460e6 g3%
Protein2014 g15%
Alkohol500 g0%
VannMI014210 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33166,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,5 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten460e11 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460e0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460e0,12 mg9 %
Vitamin B2 (riboflavin)460e0,26 mg16 %
Vitamin B3 (niacin)460e6,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460e0,39 mg21 %
Vitamin B9 (folat)460e95 µg29 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460e0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460e21 mg1 %
Kalium (K)460e427 mg12 %
Natrium (Na)460e7 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460e433 mg67 %
Magnesium (Mg)460e177 mg59 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460e2 mg18 %
Kobber (Cu)460e0,52 mg57 %
Sink (Zn)460e6 mg42 %
Selen (Se)460e3 µg3 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0125Grain or starch product (US CFR)
A0814Rice or other grain (EUROFIR)
B1375Wild rice
C0133Seed, skin present, germ present
E0150Whole, natural shape
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: