Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 89 g
Karbohydrat: 9,9 g
Fett: 0,9 g
Protein: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 83 E%
Fett: 16 E%
Protein: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 203 kJ (48 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420e0,9 g16%
KarbohydratMI01819,9 g82%
Kostfiber420e0 g0%
Protein420e0,1 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014289 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3312,8 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO7,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten420e0 µg
Retinol420e0 µg
Vitamin D1240,8 µg8 %
Vitamin E420e0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420e0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)1240 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)460g0,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420e0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)460g2 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)1240,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)12412 mg11 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)124120 mg10 %
Kalium (K)420e17 mg0 %
Natrium (Na)420e45 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)420e28 mg4 %
Magnesium (Mg)420e5 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420e0,2 mg1 %
Kobber (Cu)420e0,04 mg4 %
Sink (Zn)420e0 mg0 %
Selen (Se)420e0 µg0 %
Jod (I)420e3 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0182Milk analog (US CFR)
A0788Immitation milk products (EUROFIR)
B1322Rice
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0162Calcium added
H0214Vitamin d added
H0263Vegetable fat or oil added
H0772Vitamin b12 added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0213Box
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
124
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420e
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: