Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 68 g
Fett: 15,1 g
Karbohydrat: 12,4 g
Protein: 4,4 g
Kostfiber: 0,6 g
Energiinnhold
Fett: 66 E%
Karbohydrat: 25 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 849 kJ (204 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000215,1 g65%
KarbohydratMI018112,4 g24%
KostfiberMI00020,6 g0%
ProteinMI00024,4 g8%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014268 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00028,6 g
SukkerarterMI00023,8 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325189 µg-RE25 %
BetakarotenMI000278 µg
RetinolMI0002182 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI00024 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002112 mg9 %
Kalium (K)MI0002166 mg4 %
Natrium (Na)MI0002310 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI0002104 mg16 %
Magnesium (Mg)MI000214 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI000214 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0172Prepared food product (US CFR)
A0822Savoury cereal dish (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0296Cream added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: