Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 42,2 g
Vann: 37 g
Protein: 9,6 g
Kostfiber: 6 g
Fett: 5,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 64 E%
Fett: 18 E%
Protein: 14 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 125 kJ (267 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025,4 g17%
KarbohydratMI018142,2 g63%
KostfiberMI00026 g4%
ProteinMI00029,6 g14%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014237 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000239,8 g
SukkerarterMI00022,4 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032524 µg-RE3 %
BetakarotenMI000212 µg
RetinolMI000223 µg
Vitamin DMI00020,3 µg3 %
Vitamin EMI00021,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,23 mg17 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000212 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000277 mg6 %
Kalium (K)MI0002276 mg8 %
Natrium (Na)MI00021 529 mg
Salt (NaCl)MI01203,8 g
Fosfor (P)MI0002188 mg29 %
Magnesium (Mg)MI000254 mg18 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,4 mg12 %
Kobber (Cu)MI00020,16 mg17 %
Sink (Zn)MI00021,2 mg8 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0133Seed, skin present, germ present
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0184Milk added
H0256Carbohydrate fermented
H0272Margarine added
H0319Wheat added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0003No container or wrapping used
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: