Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 38,1 g
Vann: 37 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 9 g
Fett: 7,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 56 E%
Fett: 24 E%
Protein: 13 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 151 kJ (274 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00027,6 g24%
KarbohydratMI018138,1 g56%
KostfiberMI00029 g6%
ProteinMI00029 g13%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014237 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000237,2 g
SukkerarterMI00020,9 g
Sukker, tilsattMI00020,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00021,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,23 mg17 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000221 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000242 mg3 %
Kalium (K)MI0002156 mg4 %
Natrium (Na)MI0002411 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI0002308 mg48 %
Magnesium (Mg)MI0002114 mg38 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00023 mg27 %
Kobber (Cu)MI00020,35 mg38 %
Sink (Zn)MI00021,8 mg12 %
Selen (Se)MI00026 µg7 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B4319Oat
C0155Seed
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0152Grain added
H0256Carbohydrate fermented
H0259Rehydrated
H0333Seed added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0174Gluten free claim or use

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: