Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 42 g
Fett: 39,5 g
Protein: 17,6 g
Karbohydrat: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 82 E%
Protein: 17 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 776 kJ (429 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett227a39,5 g82%
KarbohydratMI01810,9 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein227a17,6 g16%
Alkohol500 g0%
VannMI014242 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,8 g
Sukkerarter3310,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032512 µg-RE1 %
Betakaroten701G8 µg
Retinol227a11 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E227a1,2 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)227a0,34 mg26 %
Vitamin B2 (riboflavin)227a0,26 mg16 %
Vitamin B3 (niacin)227a4,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)227a0,24 mg13 %
Vitamin B9 (folat)227a5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)227a1,5 µg37 %
Vitamin C (askorbinsyre)227a10 mg9 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)227a10 mg0 %
Kalium (K)227a283 mg8 %
Natrium (Na)701G1 945 mg
Salt (NaCl)MI01204,9 g
Fosfor (P)227a185 mg28 %
Magnesium (Mg)227a20 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)227a1,2 mg10 %
Kobber (Cu)227a0,08 mg8 %
Sink (Zn)227a2,8 mg20 %
Selen (Se)227a10 µg11 %
Jod (I)227a2 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0279Cured meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1161Cattle
C0269Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0151Spice or herb added
H0157Lactose added
H0173Salted
H0191Meat added
H0262Animal fat or oil added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
227a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kjøttpålegg. Publisert rapport (2018): "Næringsstoffer og tungmetaller i kjøttpålegg", www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: