Salami
Energi i 100 g
Per 100 g
1 776 kJ (429 kcal)
1 776 kJ (429 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 0,8 g |
Sukkerarter | 331 | 0,1 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 227a | 14,4 g |
Transfettsyrer | 227a | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 227a | 17,7 g |
Flerumettede fettsyrer | 227a | 5,2 g |
Omega-3 | 227a | 0,5 g |
Omega-6 | 227a | 4,6 g |
Kolesterol | 227a | 66 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 60a | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 227a | 0,6 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 227a | 8,8 g |
C18:0 (stearinsyre) | 227a | 4,8 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 227a | 1 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 227a | 16,4 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 12 µg-RE | 1 % |
Betakaroten | 701G | 8 µg | |
Retinol | 227a | 11 µg | |
Vitamin D | 20 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 227a | 1,2 mg-ATE | 10 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 227a | 0,34 mg | 26 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 227a | 0,26 mg | 16 % |
Vitamin B3 (niacin) | 227a | 4,1 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 227a | 0,24 mg | 13 % |
Vitamin B9 (folat) | 227a | 5 µg | 1 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 227a | 1,5 µg | 37 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 227a | 10 mg | 9 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 227a | 10 mg | 0 % |
Kalium (K) | 227a | 283 mg | 8 % |
Natrium (Na) | 701G | 1 945 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 4,9 g | |
Fosfor (P) | 227a | 185 mg | 28 % |
Magnesium (Mg) | 227a | 20 mg | 6 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 227a | 1,2 mg | 10 % |
Kobber (Cu) | 227a | 0,08 mg | 8 % |
Sink (Zn) | 227a | 2,8 mg | 20 % |
Selen (Se) | 227a | 10 µg | 11 % |
Jod (I) | 227a | 2 µg | 1 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0279 | Cured meat (US CFR) |
A0798 | Sausage or similar meat product (EUROFIR) |
B1161 | Cattle |
C0269 | Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat |
E0151 | Solid |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0138 | Water removed |
H0151 | Spice or herb added |
H0157 | Lactose added |
H0173 | Salted |
H0191 | Meat added |
H0262 | Animal fat or oil added |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |