Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 68,1 g
Vann: 11 g
Protein: 10,5 g
Fett: 6,3 g
Kostfiber: 4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 72 E%
Fett: 15 E%
Protein: 11 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 604 kJ (380 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400c6,3 g14%
KarbohydratMI018168,1 g72%
Kostfiber400c4 g1%
Protein400c10,5 g11%
Alkohol500 g0%
VannMI014211 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2061 g
Sukkerarter400c7,1 g
Sukker, tilsatt203,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol400c0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400c0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400c0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400c0,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)400c0,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400c0,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)400c8 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)400c0,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)400c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400c52 mg4 %
Kalium (K)400c120 mg3 %
Natrium (Na)400c1 800 mg
Salt (NaCl)MI01204,5 g
Fosfor (P)400c141 mg22 %
Magnesium (Mg)400c29 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400c0,9 mg8 %
Kobber (Cu)450a0,26 mg28 %
Sink (Zn)400c0,4 mg2 %
Selen (Se)400c1 µg1 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0228Snack food (US CFR)
A0868Savoury snack (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0256Carbohydrate fermented
H0263Vegetable fat or oil added
H0367Salt added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: