Sau, fårekjøtt, lettsaltet, rå
Energi i 100 g
Per 100 g
1 533 kJ (371 kcal)
1 533 kJ (371 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 20 | 0 g |
Sukkerarter | 50 | 0 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 71 | 15,7 g |
Transfettsyrer | 71 | 1,2 g |
Enumettede fettsyrer | 71 | 12,6 g |
Flerumettede fettsyrer | 30 | 2,1 g |
Omega-3 | 73q | 1 g |
Omega-6 | 74q | 1,1 g |
Kolesterol | 30 | 52 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 319 | 0,1 g |
C14:0 (myristinsyre) | 319 | 1,4 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 319 | 7 g |
C18:0 (stearinsyre) | 319 | 6,3 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 319 | 0,6 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 319 | 11,5 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 24 µg-RE | 3 % |
Betakaroten | 20 | 0 µg | |
Retinol | 20 | 24 µg | |
Vitamin D | 71 | 0,1 µg | 1 % |
Vitamin E | 30 | 0,3 mg-ATE | 2 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 20 | 0,15 mg | 11 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 20 | 0,19 mg | 11 % |
Vitamin B3 (niacin) | 20 | 4,7 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 315 | 0,12 mg | 6 % |
Vitamin B9 (folat) | 315 | 2 µg | 0 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 315 | 1,3 µg | 32 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 50 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 20 | 25 mg | 2 % |
Kalium (K) | 315 | 310 mg | 9 % |
Natrium (Na) | 20 | 1 600 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 4 g | |
Fosfor (P) | 315 | 140 mg | 21 % |
Magnesium (Mg) | 315 | 20 mg | 6 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 20 | 2,4 mg | 21 % |
Kobber (Cu) | 315 | 0,06 mg | 6 % |
Sink (Zn) | 315 | 2,8 mg | 20 % |
Selen (Se) | 315 | 3 µg | 3 % |
Jod (I) | 325 | 3 µg | 2 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0150 | Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR) |
A0794 | Red meat (EUROFIR) |
B1183 | Sheep |
C0268 | Skeletal meat part, without bone, without skin |
E0151 | Solid |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0173 | Salted |
J0142 | Preserved by chilling or freezing |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0018 | Cut of meat not known |