Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 45,1 g
Vann: 33 g
Protein: 9 g
Fett: 7,9 g
Kostfiber: 5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 61 E%
Fett: 23 E%
Protein: 12 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 253 kJ (298 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00027,9 g23%
KarbohydratMI018145,1 g61%
KostfiberMI00025 g3%
ProteinMI00029 g12%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014233 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000239,4 g
SukkerarterMI00025,7 g
Sukker, tilsattMI00023,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
BetakarotenMI00021 µg
RetinolMI00021 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00021,7 mg-ATE14 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,18 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI00028 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000292 mg8 %
Kalium (K)MI0002222 mg6 %
Natrium (Na)MI0002506 mg
Salt (NaCl)MI01201,3 g
Fosfor (P)MI0002316 mg49 %
Magnesium (Mg)MI000243 mg14 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,3 mg11 %
Kobber (Cu)MI00020,14 mg15 %
Sink (Zn)MI00021 mg7 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0819Unleavened bread, crisp bread and rusk (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0184Milk added
H0263Vegetable fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: