Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 65 g
Protein: 19,9 g
Karbohydrat: 9 g
Fett: 5,6 g
Kostfiber: 0,8 g
Energiinnhold
Protein: 48 E%
Fett: 29 E%
Karbohydrat: 22 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 706 kJ (168 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025,6 g29%
KarbohydratMI01819 g21%
KostfiberMI00020,8 g0%
ProteinMI000219,9 g47%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014265 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00028,1 g
SukkerarterMI00021 g
Sukker, tilsattMI00020,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032525 µg-RE3 %
BetakarotenMI000212 µg
RetinolMI000224 µg
Vitamin DMI00021,1 µg11 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,16 mg12 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,25 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)MI00023 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,16 mg8 %
Vitamin B9 (folat)MI000215 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00026,5 µg162 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000219 mg1 %
Kalium (K)MI0002378 mg11 %
Natrium (Na)MI0002237 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI0002232 mg36 %
Magnesium (Mg)MI000230 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI000227 µg31 %
Jod (I)MI0002112 µg80 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B1440Saithe
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0150Color added
H0151Spice or herb added
H0319Wheat added
H0349Onion added
H0356Other substance coated or covered
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: