Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 39,8 g
Vann: 39 g
Karbohydrat: 17,8 g
Protein: 2,6 g
Kostfiber: 0,8 g
Energiinnhold
Fett: 81 E%
Karbohydrat: 17 E%
Protein: 2 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 827 kJ (442 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000239,8 g80%
KarbohydratMI018117,8 g16%
KostfiberMI00020,8 g0%
ProteinMI00022,6 g2%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000239 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00021,7 g
SukkerarterMI000216,2 g
Sukker, tilsattMI000215,8 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032512 µg-RE1 %
BetakarotenMI0002149 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020,3 µg3 %
Vitamin EMI000211 mg-ATE91 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)MI00023 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000245 mg3 %
Kalium (K)MI000290 mg2 %
Natrium (Na)MI0002316 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI000273 mg11 %
Magnesium (Mg)MI000250 mg16 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00023 µg3 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0105Dressing, condiment, gravy or sauce (US CFR)
A0862Savoury sauce (EUROFIR)
B1452Soybean
C0190Fat or oil
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0333Seed added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: