Sild, marinert, i majones/rømme
Energi i 100 g
Per 100 g
1 259 kJ (303 kcal)
1 259 kJ (303 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 116a | 0 g |
Sukkerarter | 116a | 20,8 g |
Sukker, tilsatt | 116a | 20,2 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | MI0208 | 3,8 g |
Transfettsyrer | 116a | 0,1 g |
Enumettede fettsyrer | MI0210 | 11,5 g |
Flerumettede fettsyrer | MI0212 | 4,7 g |
Omega-3 | 116a | 1,9 g |
Omega-6 | 116a | 2,5 g |
Kolesterol | 116a | 23 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 116a | 0,1 g |
C14:0 (myristinsyre) | 116a | 0,8 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 116a | 2,1 g |
C18:0 (stearinsyre) | 116a | 0,6 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 116a | 0,3 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 116a | 8,3 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 45 µg-RE | 6 % |
Betakaroten | 116a | 16 µg | |
Retinol | 116a | 44 µg | |
Vitamin D | 116a | 7,9 µg | 79 % |
Vitamin E | 116a | 4 mg-ATE | 33 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 116a | 0,01 mg | 0 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 116a | 0,08 mg | 5 % |
Vitamin B3 (niacin) | 116a | 0,6 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 116a | 0,04 mg | 2 % |
Vitamin B9 (folat) | 116a | 3 µg | 0 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 116a | 3,5 µg | 87 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 116a | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 116a | 27 mg | 2 % |
Kalium (K) | 116a | 57 mg | 1 % |
Natrium (Na) | 116a | 1 005 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 2,5 g | |
Fosfor (P) | 116a | 46 mg | 7 % |
Magnesium (Mg) | 116a | 7 mg | 2 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 116a | 0,3 mg | 2 % |
Kobber (Cu) | 116a | 0,05 mg | 5 % |
Sink (Zn) | 116a | 0,1 mg | 0 % |
Selen (Se) | 116a | 9 µg | 10 % |
Jod (I) | 116a | 13 µg | 9 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0267 | Seafood or seafood product (US CFR) |
A0803 | Seafood product (EUROFIR) |
B1586 | Atlantic herring |
C0268 | Skeletal meat part, without bone, without skin |
E0152 | Divided into pieces |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0151 | Spice or herb added |
H0186 | Egg added |
H0263 | Vegetable fat or oil added |
H0396 | Marinaded |
J0100 | Preserved by adding chemicals |
J0131 | Preserved by chilling |
J0137 | Preserved by brining |
K0033 | Packed in gravy or sauce, dairy or egg component |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |