Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 36,7 g
Vann: 29 g
Fett: 24,7 g
Protein: 7,8 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 54 E%
Karbohydrat: 37 E%
Protein: 8 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 683 kJ (404 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000224,7 g54%
KarbohydratMI018136,7 g36%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI00027,8 g7%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014229 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00027,9 g
SukkerarterMI000228,8 g
Sukker, tilsattMI000225,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325176 µg-RE23 %
BetakarotenMI000280 µg
RetinolMI0002170 µg
Vitamin DMI00022,8 µg27 %
Vitamin EMI00022,4 mg-ATE20 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,16 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000216 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000241 mg3 %
Kalium (K)MI0002162 mg4 %
Natrium (Na)MI0002139 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002137 mg21 %
Magnesium (Mg)MI000232 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,8 mg16 %
Kobber (Cu)MI00020,23 mg25 %
Sink (Zn)MI00021 mg7 %
Selen (Se)MI00029 µg10 %
Jod (I)MI000219 µg13 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0222Dessert (US CFR)
A0864Dessert (EUROFIR)
B1713Hen
C0225Whole egg without shell
E0144Semisolid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0136Sugar or sugar syrup added
H0231Chocolate or cocoa added
H0262Animal fat or oil added
H0319Wheat added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: