Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 49,2 g
Vann: 28 g
Fett: 18,1 g
Protein: 3,5 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 53 E%
Fett: 43 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 575 kJ (376 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000218,1 g42%
KarbohydratMI018149,2 g53%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI00023,5 g3%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014228 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000211,2 g
SukkerarterMI000237,9 g
Sukker, tilsattMI000236,4 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325164 µg-RE21 %
BetakarotenMI000275 µg
RetinolMI0002157 µg
Vitamin DMI00022,4 µg24 %
Vitamin EMI00021,9 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000241 mg3 %
Kalium (K)MI0002121 mg3 %
Natrium (Na)MI0002159 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI000280 mg12 %
Magnesium (Mg)MI000217 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,4 mg12 %
Kobber (Cu)MI00020,11 mg12 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI000211 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1370Sugar beet
C0210Sucrose
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0143Cheese added
H0152Grain added
H0186Egg added
H0231Chocolate or cocoa added
H0262Animal fat or oil added
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: