Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 74 g
Fett: 14,5 g
Protein: 9,3 g
Karbohydrat: 2 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 73 E%
Protein: 22 E%
Karbohydrat: 5 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 731 kJ (176 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000214,5 g73%
KarbohydratMI01812 g4%
KostfiberMI00020,3 g0%
ProteinMI00029,3 g21%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014274 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,6 g
SukkerarterMI00021,4 g
Sukker, tilsattMI00020,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032562 µg-RE8 %
BetakarotenMI000248 µg
RetinolMI000258 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00025 mg-ATE41 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00027 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,3 µg32 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000264 mg5 %
Kalium (K)MI0002103 mg3 %
Natrium (Na)MI0002772 mg
Salt (NaCl)MI01201,9 g
Fosfor (P)MI000282 mg12 %
Magnesium (Mg)MI000216 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,31 mg34 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI000214 µg16 %
Jod (I)MI000229 µg20 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B1237Shrimp
C0103Meat part
E0110Semiliquid with solid pieces
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0003Cooking method not applicable
H0153Seafood added
H0297Milk or milk product added
H0349Onion added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: