Skolebrød, med melisglasur, eggekrem, kokos, kjøpt

Energi i 100 g

1 355 kJ (322 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 47,2 g
Vann: 31 g
Fett: 10,9 g
Protein: 7,3 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 59 E%
Fett: 30 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 355 kJ (322 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000210,9 g29%
KarbohydratMI018147,2 g59%
KostfiberMI00023 g1%
ProteinMI00027,3 g9%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000231 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000232,9 g
SukkerarterMI000214,3 g
Sukker, tilsattMI000213,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03255 µg-RE0 %
BetakarotenMI00021 µg
RetinolMI00025 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00022,1 mg-ATE17 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,17 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI000235 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000232 mg2 %
Kalium (K)MI0002167 mg4 %
Natrium (Na)MI0002137 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI000298 mg15 %
Magnesium (Mg)MI000223 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,11 mg12 %
Sink (Zn)MI00020,9 mg6 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0151Sweet roll or sweet bun (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0136Seed, skin undetermined, germ present
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0184Milk added
H0207Filled or stuffed
H0256Carbohydrate fermented
H0749White sugar added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: