Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 83,7 g
Vann: 9 g
Protein: 6,9 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 92 E%
Protein: 8 E%
Fett: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 545 kJ (363 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400f0,1 g0%
KarbohydratMI018183,7 g92%
Kostfiber400f0 g0%
Protein400f6,9 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI01429 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33134,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO49,6 g
Sukker, tilsatt33149,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten400f0 µg
Retinol400f0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400f0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400f0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400f0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400f0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400f0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)400f0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)400f0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400f0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400f5 mg0 %
Kalium (K)400f4 mg0 %
Natrium (Na)400f86 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)400f17 mg2 %
Magnesium (Mg)400f1 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400f0,1 mg0 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)400f0 mg0 %
Selen (Se)400f1 µg1 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0204Candy (US CFR)
A0838Non-chocolate confectionery or other sugar product (EUROFIR)
B1312Wheat
C0203Starch
E0147Whole, shape achieved by forming
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0100Flavoring or spice extract or concentrate added
H0136Sugar or sugar syrup added
H0150Color added
H0156Molasses added
H0165Gelatin added
H0200Acidified
H0263Vegetable fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: