Smoothie, guava og gojibær

Energi i 100 g

222 kJ (53 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 10,8 g
Kostfiber: 1 g
Protein: 1 g
Fett: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 84 E%
Protein: 8 E%
Fett: 5 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 222 kJ (53 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,3 g5%
KarbohydratMI018110,8 g83%
KostfiberMI00021 g3%
ProteinMI00021 g7%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014287 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00021 g
SukkerarterMI00029,8 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03257 µg-RE0 %
BetakarotenMI000288 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,23 mg17 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000229 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000251 mg48 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000212 mg1 %
Kalium (K)MI0002230 mg6 %
Natrium (Na)MI00022 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI000219 mg2 %
Magnesium (Mg)MI000215 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,07 mg7 %
Sink (Zn)MI00020,1 mg0 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0112Nonalcoholic beverage (US CFR)
A0842Non alcoholic beverage (EUROFIR)
B1339Orange
C0167Fruit
E0102Liquid, high viscosity
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0130Physically/chemically modified
H0147Fruit added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0203Bottle or jar
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: